Ankara Dermatolog

Ankara Dermatolog hekimler cilt problemlerinden saç hastalıklarına, lazer epilasyon gibi güzellik uygulamalarından alerjilere dek pek çok sorun ve işlem için uzmanlaşmış kişilerdir. Bu alanlarda hizmet veren pek çok Ankara dermatoloji kliniği bulunmaktadır.

Ankara dermatolog arayışındaki kişiler, şikayetleri, gereksinimleri ve beklentileri doğrultusunda kendilerine uygun bir hekim bulmak istemektedir. Dermatoloji kliniği için çok fazla seçenek var gibi görünse de hastanın kendi durumu için uzmanlaşmış bir dermatoloğa başvurması oldukça önemli bir noktadır. Her ne kadar dermatoloji uzmanı olabilmek için uzun bir eğitim sürecinden geçilse de bir alanda verilen hizmetlerin ve görülen hastaların sayısı hekimin profesyonelliğini önemli derecede etkiler.

Ankara Dermatolog Fiyatları

Dermatologlar hastanın deri ile ilgili tüm şikayetler için ilk olarak başvurması gereken hekimlerdir. Pek çok farklı nedenden kaynaklı hastalık ve semptomun tedavisi için dermatologlarla görüşülmelidir. Ayrıca çeşitli güzellik ve cilt bakımı işlemleri dermatoloji hekimleri tarafından uygulanır.

Çok fazla alanla bağlantılı olan dermatolog işlemlerinin fiyatlandırılması geniş bir aralıkta olmaktadır. Yapılacak işlemlerin fiyatının önceden belirlenmesi genellikle oldukça zordur. Çünkü cilt problem ve hastalıkları kişiseldir. Kişinin geçmişi ve hastalığın derecesi, teşhis ve tedavi yöntemlerini etkilemektedir.

Cilt hastalıkları güzellik işlemleri için de Ankara dermatolog fiyatları net değildir. Doğru bir fiyat ve işlem tespiti için kişinin beklentisi ve işlemin mahiyeti doğrultusunda bir analiz yapılmalı ve fiyat bu şekilde belirlenmelidir.

Ankara Dermatolog
Ankara Dermatolog Fiyatları

Dermatoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

Dermatoloji, deri ile ilgili hastalık ve işlemleri kapsayan çok geniş bir aralıkta hizmet veren tıp bilimidir. “Cildiye” ve “deri ve zührevi hastalıkları” adıyla da geçmektedir. Deri, iskelet sisteminden sonra insan bedenindeki en geniş organ olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle dermatolojinin kapsamındaki hastalık sayısı ve türü oldukça fazladır.

  • Sedef hastalığı,
  • Akne problemleri,
  • Çeşitli mikroorganizmalardan kaynaklanabilen deri enfeksiyonları,
  • Alerjiler,
  • Egzama,
  • Yanık vakaları ve
  • Saçlı deride oluşabilen çeşitli sorunların teşhis ve tedavisi dermatoloji bölümünde yapılmaktadır.

Bu teşhis ve tedaviler için pek çok farklı yöntem kullanılabilmektedir.

Dermatoloji Tanı ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Dermatologların hastalık tanı ve tedavi için kullandığı çeşitli yöntemler mevcuttur. Bu yöntemler hastanın mevcut şikâyeti, fiziksel durumu ve hastalık geçmişi çerçevesinde belirlenir.

Tanı Yöntemleri

Deri biyopsisi: İlgili bölgeden çeşitli boyutlarda parça kazınması işlemidir. Genellikle lokal anestezi altında yapılır ve materyal incelenmek üzere ilgili birime gönderilir.

Dermatoskopi: Dermatoskop adı verilen bir cihazla derinin incelenmesidir. Parazit, deri tümörü, kan damarlarındaki problem ve hastalıklar bu yöntemle teşhis edilebilir.

Alerji testleri: Çeşitli alerji türleri, hasta yaş ve durumuna uygun birden fazla çeşidi mevcuttur. Uygulamalar genel olarak muhtemel alerjenlerin deri ile temasının sağlanması prensibine dayanır. Ancak bazı durumlarda kan tahlili ile de alerji testi yapılmaktadır.

Vücut ben taraması: İnsan vücudundaki benler kozmetik bir fiziksel olgu gibi görülmektedir. Bu kısmen doğru olsa da söz konusu benler yıllar içinde farklı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir, bazı hastalıkların oluşma riskini artırabilir. Ayrıca benler bazı iç hastalıkların belirtisi olarak da ortaya çıkabilmektedir.

Bu nedenle sağlıklı bireylerin dahi düzenli olarak ben taraması yaptırması gereklidir. Özellikle kanser gibi hastalıklarda erken teşhisin tedavideki rolü oldukça büyüktür. Bu işlem için genellikle dermatoskop, videodermatoskop gibi tıbbi ürünler kullanılır.

Ankara Dermatolog
Ankara Dermatolog

Tedavi Yöntemleri

Teknolojik ve tıbbi imkanlar doğrultusunda Ankara dermatolog hekimlerin sıklıkla tercih ettiği tedavi yöntemleri ise şunlardır;

Krem ve ilaç tedavileri: Pek çok sorun dönemsel olarak kullanılan lokal kremlerle ya da ağızdan alınan çeşitli ilaçlar sayesinde çözüme kavuşabilmektedir. Özellikle mantar ve deri enfeksiyonları için uygun ürünler reçete edilerek hasta sağlığına kavuşturulabilir.

Kriyoterapi: Dondurma tekniği olarak bilinir. İşlem sırasında bölgeye uygulanan -196 derecedeki sıvı azotla kanser, siğil, nasır gibi cilt rahatsızlıkları tedavi edilebilmektedir.

Elektroketerizasyon: Sorunlu bölgeye uygulanan elektrik akımı sayesinde et beni ve siğil gibi oluşumlar yok edilebilmektedir. Ayrıca bu işlem, bölgesel kanamaların durdurulmasında da kullanılır.

Fototerapi: Işık tedavisi olarak bilinmektedir. Özellikle vitiligo ve sedef hastalığında, ayrıca başka şekilde iyileştirilememiş kaşıntılar için yaygın olarak kullanılır.

Siz de Uzman Dermatolog Melek Nagehan Saniç’e başvurarak, pek çok sorun ve işlemle ilgili detaylı bilgi alabilir, deneyim ve profesyonelliğin birleştiği kliniğimizde deri problemlerinize veda edebilirsiniz.