Siğil Nasıl Geçer?

Siğil nasıl geçer sorusu, Herpes virüsüne bağlı siğil oluşumlarıyla karşılaşmış pek çok kişinin merak ettiklerindendir. Cilt üzerinde meydana gelen bu oluşum genellikle fiziksel bir soruna neden olmaz.  Ancak bulaşma riski vardır, psikolojik ve estetik olarak kişiyi rahatsız edebilir.

Siğil nasıl geçer? Hangi tür Herpes ile oluştuğuna, boyutu ve bulunduğu yere göre siğil tedavi seçenekleri değişiklik gösterir. Genital ve anal bölgede, ellerde, yüzde, boyun ve koltuk altında siğil oluşumuyla karşılaşılabilmektedir. Bununla birlikte vücudun hemen her yerinde siğil oluşma olasılığı mevcuttur. Çoğu siğil türü iyi huylu olsa da bazı siğillerin kanser riskini artırdığı bilinmektedir.

Siğil Nasıl Geçer, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Siğil tedavisi için pek çok farklı yöntem uygulanmaktadır. Siğil farklı türlerde boyut ve görünüm değişiklik gösterebilir, ilaçlı ya da cerrahi müdahalelerle tedavi edilebilir. Tedavi seçeneklerinin belirlenmesi için hastanın muayenesi ve lezyonun detaylı bir incelemesi gereklidir.

Siğiller kendiliğinden geçer mi? sorusunun yanıtı, siğil türüne göre cevaplanmalıdır. Bağışıklığın düşmesine bağlı olarak virüs görünür lezyonlara neden olabilir. Yine bağışıklık seviyesi yükseltildiğinde oluşan lezyonların ortadan kalkması mümkündür. Birçok siğil birkaç yıl içinde gerileme eğilimi gösterir. Ancak “siğil kendi kendine nasıl geçer” denildiğinde kesin çözüm sağlayacak bir uygulama bulunmamaktadır.

sigil-nasil-gecer

Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çoğunlukla fiziksel bir zorlanmaya neden olmayan siğillerden bazı türler kanser riskini artırmaktadır. Ayrıca ayak tabanında çıkan siğil türü ağrı ve acıya neden olabilir. Yürüme zorluğu da yaratan bu tür, kişinin sosyal ve gündelik yaşamını olumsuz şekilde etkileyebilmektedir. Siğil en çabuk nasıl geçer? Bir dermatolog hekimin uygulayacağı çeşitli tedaviler sonrası siğillerden kısa sürede kurtulmak mümkündür.

Siğil kökü nasıl çıkarılır, gibi bir sorunun olası yanıtları ve bu durumdan kurtulmak için evde yapılacak uygulamalar oldukça risklidir. Siğil türleri ve yapılarına göre çeşitli tedaviler uygulanmaktadır. Bu tedavi yöntemlerinden bazıları şu şekildedir;

Topikal krem ve ilaçlar: Salisilik asit çözeltilerinin bazı siğil türlerinde oldukça etkili sonuçlar verdiği bilinmektedir. Ayrıca laktik asit içeren ürünler de bu tedaviler için kullanılmaktadır. Düzenli olarak belirli bir süre bu uygulamalar yapıldığında siğillerde azalma ve yok olma görülebilir.

Kriyoterapi: Dondurma yöntemi olarak da bilinen tedavi için sıvı azot kullanılır. Yüksek derecede soğuk olan azot cildin üst katmanlarındaki deriyi ve bu doğrultuda siğilleri yakarak yok eder.

Cerrahi uygulamalar: Bazı siğil türleri bulundukları yer nedeniyle veya boyut ve türe bağlı şekilde cerrahi müdahaleyle çıkarılır. Lokal anestezi ile ve çeşitli cerrahi araçlar yardımıyla siğil bölgeden kazınır, gerekliyse dikişlerle kapatılır.

Siğil Türleri Nelerdir?

Herpes viridae’nin 100’den fazla türü vardır. Bu türlerin önemli bir kısmı insanlara bulaşabilmektedir. Bu türlerin görünümleri, tutulum gösterdikleri bölge ve etkiler değişiklik gösterir. Örneğin “ellerdeki siğil nasıl geçer” ya da “yüzdeki siğil nasıl geçer” sorularına neden olan siğiller büyük ihtimalle farklı türlere aittir.

Yaygın siğiller: Sıklıkla ellere ve ayaklara yerleşen bir siğil türüdür, ancak vücudun her yerinde görülebilmektedir. Basınç ağrısı ya da kaşıntıya neden olmaz.