Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi nedir? Bu işlem, cilt ve saç sağlığını iyileştirmeye yönelik bir uygulamadır. Cildin orta katmanına çeşitli iyileştirici içeriklerin doğrudan uygulanmasını sağlar. Bu uygulama ile cildin yenilenmesi, hasarların, leke ve diğer problemlerin ortadan kalkması mümkün olmaktadır.

Mezoterapi nedir sorusu, uygulamaya başvurmak isteyen pek çok kişilerin merak ettiklerindendir. Temelde medikal bir güzellik uygulaması olan işlem, pek çok problemin çözümü için önerilmektedir. Günümüzde ilerleyen tıp ve teknolojinin de katkıları ile bölgesel zayıflamadan selülit tedavisine, yaralanma ve leke tedavilerine dek geniş bir alanda mezoterapi kullanılmaktadır.

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi Nedir, Mezoterapi Ne Demek?

Mezoterapi, cildin mezoderm adı verilen orta katmanına, çeşitli etken madde, hormon, vitamin vb. iletilmesi işlemidir. Bu nedenle “mezo-terapi” şeklinde adlandırılmaktadır. 1952 yılında bir hekim tarafından ağrı yönetimi için uygulanmaya başlamıştır. Günümüzde ise hem tıbbi hem de estetik bakımdan pek çok iyileşmeyi sağlayabildiği için yaygın kullanılan bir yöntemdir.

Mezoterapi uygulamaları aracılığıyla iyileşme sağlanan bazı durumlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Cilt elastikiyetinin azalması, sarkmalar,
  • Bölgesel yağlanma ve selülit görünümü,
  • Saç kalitesinin ve yoğunluğunun azalması,
  • Kronik ağrı ve spor yaralanmaları,
  • Çatlak oluşumu, lekeler ve yara izleri.

Mezoterapi kalıcı mı? İşlem seansları tamamlandığında, uygulamanın sonuçları belirgin biçimde görülür. İşlemin etkileri zaman içinde azalabilir. Bazı durumlarda (leke tedavisi, yara izi tedavisi gibi) uygulama sonrası kalıcı etki görülür. Ancak selülit, bölgesel yağlanma ve ağrı tedavisi için kişiye özel pek çok faktör devreye girer.

Mezoterapi faydaları kanıtlanmış, estetik ve terapötik faydalar sunan kapsamlı bir tedavi yöntemidir. Ancak, her tıbbi işlemde olduğu gibi, mezoterapinin uygulanması sırasında uzman bir doktor tarafından yapılan doğru bir değerlendirme ve takip esastır. Kişinin sağlık durumuna, tedavi edilecek alanın özelliklerine ve beklentilere göre planlama yapılmalıdır.

Mezoterapi Nedir?

İğnesiz Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi nasıl yapılır sorusunun farklı cevapları mevcuttur. Klasik mezoterapi işleminde cilt altına çeşitli maddeler enjekte edilir. Bunun için cildin ihtiyaç duyduğu etken maddelerden oluşan bir solüsyon, uygun biçimde cilt altına iletilmektedir. Bununla beraber işlemin iğnesiz şekilde yapılması da mümkündür.

İğneli mezoterapi ile cilt altına iletilen solüsyonlar, iğnesiz işlemde bu uygulama için tasarlanmış cihazlarla yapılmaktadır. Uygulama adımları şu şekildedir;

  • İşlem öncesi muayene ile cildin gereksinimleri belirlenir.
  • Uygulamada kullanılacak aktif maddeler belirlenir.
  • Hazırlanan ürünler özel bir cihaz aracılığıyla cilde iletilir.

İğnesiz mezoterapi uygulaması için üretilen cihazlarda elektroporasyon, elektroforez veya ultrason gibi teknolojiler kullanılmaktadır. İğneli ya da iğnesiz mezoterapi işleminin ardından cildin güneşten korunması, hekim tavsiyeleri doğrultusunda hareket edilmesi gerekir.

İğnesiz mezoterapi non-invaziv bir yöntem olduğundan iğneden korkan, çekinen kişiler için tercih edilmektedir. İşlem sonrası yan etki riski de oldukça azdır. Bununla birlikte sonuç verme hızı iğneli mezoterapiye kıyasla daha yavaştır.

Mezoterapi Ne İşe Yarar?

Bu sorunun yanıtı uygulama şekline, kişinin ihtiyaçlarına ve hangi amaçla mezoterapi yapıldığına bağlı şekilde değişiklik gösterecektir. Temelde mezoterapi uygulaması sayesinde elde edilecek faydalar şu şekilde sıralanabilir;

  • İşlem sayesinde cilt kaybettiği elastikiyete ve canlılığına kavuşur.
  • Yağ hücrelerini hedef alabilen işlem, bölgesel zayıflama sağlar.
  • Cilt lekelerinin ve çeşitli izlerin tedavisinde mezoterapi kullanılır.
  • Saç dökülmesi ya da cansızlığı bu uygulama ile tedavi edilir.
  • Kas ve iskelet sistemi ağrıları için mezoterapiden faydalanılmaktadır.

Mezoterapi kaç seansta etkisini gösterir? İşlemin uygulanma amacı, kişinin genel sağlık durumu ve diğer etkenler süreyi etkiler. Bununla birlikte 3-5 seans aralığı pek çok sorun için yeterli gelmektedir.

Mezoterapi ücreti ne kadar? Bu sorunun yanıtı da pek çok nedene bağlı biçimde değişiklik gösterecektir. Mezoterapi fiyatları için belirleyici hususlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Uygulamanın seans sayısı,
  • İğneli ya da iğnesiz olması,
  • Hastanın genel sağlık durumu,
  • Mevcut sorunun boyutu,
  • İşlemin uygulandığı bölge,
  • Uygulayıcının deneyimi vb.

Uzman Dermatolog Doktor Melek Nagehan Saniç, bu alandaki pek çok tanı ve tedavi uygulamasını yapmaktadır. Saç dökülmesi, cilt lekeleri vb. tüm sorunlarınız için bize ulaşabilirsiniz. Kliniğimizde yapılan diğer uygulamalar için web sitemizi inceleyebilir, randevu ve detaylı bilgi almak için iletişim kanallarımızı kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.