Dolgu Uygulamaları

Dolgu uygulamaları istenmeyen kırışıklıkların giderilmesi, yüzü hacimlendirmek ve cildi canlandırmak için tasarlanmıştır. Dermal dolgu maddeleri vücutta doğal olarak var olan hiyalüronik asitten yapılır.

Dolgu uygulamalarının ömrü 6 ila 24 ay değiştiği gözlemlenmiştir. Uygulama süresinin uzunluğu hasta ile uzman hekimin seçtiği dolgu maddesine ve enjekte edilen maddenin yoğunluğuna göre değişim sağlamaktadır.

Dolgu Uygulaması Nedir?

Yaşlanmanın getirdiği çizgi ve kırışıklıklar, bireyler için baş edilebilmesi güç problemlerdir. Yaşlanma işareti olarak kabul edilen kırışıklıkların tedavisi bilinenin aksine oldukça kolaydır. Son zamanlarda teknolojinin ilerlemesiyle birlikte kırışıklık giderici uygulamalar geliştirilmiştir fakat en çok tercih edilen ve kullanılan yöntem dolgu uygulamasıdır.

Dolgu uygulaması cerrahi uygulama ile kıyaslandığında daha ekonomik ve kolaydır. Çoğunlukla muayene esnasında uygulanır. Diğer yöntemlerden daha çok tercih edilmesinin sebebi müdahaleyi uygulatan kişi için zaman kaybını önlüyor olmasıdır. Diğer uygulamalarda hasta günlük hayatına devam etmekte zorluk yaşarken, dolgu uygulaması ile günlük hayatına devam etmektedir.

Dolgu uygulamalarının yan etkilerinin daha az olduğunu deneyimli uygulayıcılar ve doktorlar onaylamıştır. Günümüzde toplam kadın nüfusunun yaklaşık %20’si kırışıklıkları gidermek için cilt tedavi yöntemi olarak dolgu uygulamasını tercih etmektedir. Hiyalüronik asit dünyada en çok kullanılan kırışıklık giderici dolgu maddesidir. Bu uygulama her yaş için uygundur ve başarı oranı yüksektir.

Dolgu maddeleri daha dolgun, daha genç bir yüz oluşturmak için kırışıklıkları gidermenin yanı sıra dudaklarınızı değiştirerek mevcut yapılarından daha dolgun görünmelerini sağlayabilir. Dolgu uygulaması ve uygulama sonrası hasta deneyimi göz önüne alındığında dolgu uygulamasının çok daha kısa sürede sonuç verdiğini görmek mümkündür.

Instagram’dan Takip Edin!

drmeleknagehansanic

Doktor Takvimi

Uzm. Dr. Melek Nagehan Saniç

Google Business

drmeleknagehansanic

Yüz Dolgu Uygulamaları

Dolgular hyaluronik asit arzını artırarak cildi canlandırır, çizgileri ve kırışıklıkları anında azaltarak yüzün daha yumuşak görünmesini sağlar. Dolgu uygulamasının sonuçları uzun ömürlüdür ancak kalıcı değildir. Dermal dolgu enjeksiyonları, kırışıklıkları azaltmak, cildi pürüzsüzleştirmek ve cilde daha genç bir görünüm sağlamak için etkili, kolay ve oldukça popüler bir kozmetik tedavi yöntemidir.

Göz altları, dudaklar, yanaklar ve çene genellikle dolgu için uygun yerlerdir. Ayrıca bu uygulama kaş çizgilerini silme, burun kaldırma, kaş şekillendirme, sivilce ve yara izlerinin görünümünü azaltmak için de uygundur.

Göz Altına Yapılan Uygulama

Göz altı ve çevresi yaşlanma belirtilerinin en fazla ortaya çıktığı bölgelerdir. Yaşlandıkça ve hacim kaybettikçe gözlerimiz daha belirgin hale gelir. Özellikle yaşla birlikte kemikler arasındaki mesafe arttıkça yörünge daha güçlü gelişir. Göz altına uygulanan dolgu göz altındaki çukurları doldurur ve canlı bir izlenim verir.

Yanak Bölgesine Yapılan Uygulama

Yaşlandıkça elmacık kemiklerimizde yumuşak doku kaybı görmeye başlarız. Doku kaybı ilerledikçe hastanın yüzü hafifçe aşağı doğru hareket etmeye başlar. Bu aşağı doğru hareket, kişinin yüzünde sarkık bir ifadeye neden olur. Amaç yüzü yuvarlaklaştırmak için elmacık kemiklerine dolgu uygulamaktır.

Dudak Dolgusu

Dudak dolgunlaştırma isteğinin birçok nedeni vardır. Dudak hattını belirginleştirme isteği en yaygın nedenlerden biridir. Hastalar genellikle daha estetik bir görünüm için yüzlerini tamamlayan dolgun dudaklar isterler. Aynı zamanda, diğer bölgelerdeki uygulama nedenlerine benzer şekilde, bu bölgedeki uygulama için de bireyin yaşlanması önemli bir faktördür. Yaşlandıkça doku kaybı artar ve ince dikey çizgiler görünür hale gelir.

Çene Bölgesine Yapılan Uygulama

Hastalar yüzün belirli bölgelerine yapılan uygulamanın daha estetik bir görüntü verdiğine inanırlar ancak unutulmaması gereken en önemli faktör tüm yüzün birbiriyle orantılı olması gerektiğidir. Hastalar genellikle fotoğraflarda yandan görünüşlerine bakarlar ve görünüşlerinin çene uygulaması ile güzel olacağına inanırlar. 15 veya 20 dakika süren bu çene dolgusu oldukça kısa süren ve etkili bir işlemdir.

Yüz Dolgu Uygulamasından Sonra Yapılması Gerekenler

Herhangi bir tıbbi prosedürde olduğu gibi, hastalar genellikle uygulamayı tamamlamadan önce endişeli hissederler. Daha önce çeşitli kaynaklardan uygulamaları araştırmış olsanız bile, yine de doktorunuza merak ettiklerinizi sorma size fayda sağlar.

Yüz dolgusu sonrasında cildiniz herhangi bir reaksiyon göstermez. Bunun sebebi dermal dolgunun hiyalüronik asitten yapılmasıdır. Hiyalüronik asit vücudumuzda doğal olarak bulunduğu için cildimizi tahriş etmez ve zarar vermez.

Instagram’dan Takip Edin!

drmeleknagehansanic

Doktor Takvimi

Uzm. Dr. Melek Nagehan Saniç

Google Business

drmeleknagehansanic

Dolgu Uygulamaları Ankara

Çevresel faktörlerle, yaşın ilerlemesiyle, yer çekiminin etkisiyle yüz bölgesinde derin ya da yüzeysel kırışıklıklar oluşmaktadır. Bu bölgedeki kırışıklıklar dolgu uygulamaları ile giderilebilir.

Ankara İli dermatolog uzmanları bakımından oldukça zengin bir ilimizdir. Dermatoloji Ankara özelinde hizmet vermekte olan Uzman Dermatolog Dr. Melek Nagehan SANİÇ deri ve cilt rahatsızlıklarınız için sizlere destek sağlamaktadır.

Yüz dolgusu uygulamasının fiyatı, seçilen bölgenin genişliğine göre değişmektedir. Ayrıca uygulanacak maddenin seçimi de bu ücreti etkileyen faktörlerdendir. Kliniğimizde her bütçenin karşılayabileceği bir fiyat aralığı mevcuttur. Detaylı fiyat almak için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.

Hemen Randevu Al

Uzm. Dr. Melek Nagihan Saniç ile cilt hastalıklarınızı tedavi etmek, saç dökülmenizi durdurmak, estetik uygulamalar ve lazer tedavi yöntemleri ile yüksek kalitede hizmet almak ve sağlığınıza tekrar kavuşmak ister misiniz? Daha fazla beklemeden iletişime geçin!

Organik İletişim Formu